vrijdag 30 november 2012

Quiche met spinazie en kastanjechampignons


Nu de winter eraan komt heb ik steeds vaker zin in een lekkere hartige quiche. Uiteraard lekker gevuld met veel groenten. Van spinazie weten we allemaal wel dat het gezond is, maar ook kastanjechampignons zijn heel gezond, ze bevatten veel vezels, vitamine B en zelfs meer antioxidanten dan sperziebonen en wortels.

Quiche met spinazie en kastanjechampignons
4 personen

bladerdeeg
250 gr kastanjechampignons
300 gr spinazie
1 rode paprika, in korte reepjes
3 bosuitjes, in ringetjes
125 ml crème fraîche
150 g magere kwark
1 teentje knoflook
handje verse peterselie, fijngehakt
parmezaanse kaas, geraspt
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet de ovenschaal in met olijfolie en bekleed de schaal met het bladerdeeg.

Verwarm wat olijfolie in een grote koekenpan en pers hierin een teentje knoflook. Voeg de spinazie in delen toen en laat slinken. Laat de spinazie in een vergiet goed uitlekken, druk al het vocht er met de bolle kant van een lepel uit of gebruik een theedoek.

Gebruik dezelfde grote koekenpan om de kastanjechampignons, paprika en bosuitjes even aan te bakken.

Meng de spinazie met de andere groenten en voeg de peterselie, crème fraîche en magere kwark toe. Breng het mengsel goed op smaak met peper en zout en schep het mengsel op de deegbodem. Bestrooi de quiche met de parmezaanse kaas.

Bak de quiche in 40 min. in de oven.

Wat is jou favoriete quiche?

1 opmerking:

  1. Was erg lekker! Aanrader... Makkelijk, smaakvol en gezond!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...