maandag 5 november 2012

Knolselderijsoep met champignons

Tijdens een kookworkshop Italiaans heb ik ''kennis gemaakt'' met dit lekkere soepje. Niet een standaard ingrediƫnt voor soep, maar zeker in combinatie met de bite van de champignons heerlijk!

Bij de workshop sneden we de champignons flinterdun en lieten we de champignons een tijdje marineren, maar met deze in plakjes gesneden gebakken champignons is het ook heerlijk en veel sneller!

Knolselderijsoep met champignons
4 personen

olijfolie
2 uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 middelgrote knolselderij, in blokjes
750 ml groentebouillon, het liefst van een bouillonblokje zonder gist (verkrijgbaar in natuurvoedingswinkel)
200 ml kookroom
1 bakje champignons
scheutje witte wijn
italiaanse kruiden
peper
zout

Fruit in een soeppan de ui en knoflook in olijfolie. Voeg de knolselderij toe en laat 5 min. meebakken. Voeg de bouillon toe en laat 15 min. zachtjes koken.

Maak ondertussen de champigons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de champignons, voeg zout, peper en italiaanse kruiden toe.

Terug naar de soep; voeg kookroom en de witte wijn toe en laat even mee verwarmen. Pureer de soep met de staafmixer en voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg evt. nog wat witte wijn of bouillon toe als je de soep nog te dik vindt. Schenk de soep in en schep de champignons in het midden.

Ga jij deze soep uitproberen?

4 opmerkingen:

  1. Ook zonder de italiaanse kruiden erdoor was de soep heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk!, ook zonder wijn, room en italiaanse kruiden...
    (Room wel gehaald maar vergeten toe te voegen) Een snufje nootmuskaat aan tafel erover volstond.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie Regina! Dit is het eerste recept dat ik plaatste op Mijn Kookavonturen, maar maak de soep nog regelmatig, blijft lekker!

      Verwijderen
  3. Deze soep ga ik zeker maken, want ik ben dol op knolselder.
    Bedankt voor het recept.
    Kan je misschien effe delen hoe de champignons gemarineerd werden in je kookworkshop? Lijkt me ook de moeite om eens te proberen...
    Alvast bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...