Witlof is weer volop verkrijgbaar, lekker in een rauwe witlofsalade of uit de oven met ham en kaas. Witlof bevat veel vitamines, eiwitten, calcium en ijzer, dus de moeite waard om vaker op het menu te zetten!
Het bittere van de witlof, het pittige van de kaas en het zoete van de stroop in deze hartige taart zijn een geweldige combinatie. Lekker met een simpele groene salade.
Hartige taart met witlof, roquefort en stroop
2 personen
bladerdeeg
5 stronken witlof
3 eetlepels appel- en/of perenstroop
100 gr roquefort
65 gr gehakte walnoten
1 eetlepel rozemarijn
peper
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet de ovenschaal in met olijfolie en
bekleed de schaal met het bladerdeeg. Prik met een vork her en der wat gaatjes in het deeg.
Snijd het onderste stukje weg van de witlof, verwijder de buitenste bladeren en halveer de stronken. Stoom de witlof 10 minuten. Dit kun je doen in een stoomoven of een stoompan als je die hebt, ik zet altijd gewoon een vergiet op een pan met kokend water, groente erin, deksel erop en stomen maar!Het is heel belangrijk dat je de witlof na het stomen goed laat uitlekken.
Verwarm in een pannetje 3 eetlepels stroop, zodat deze vloeibaarder wordt.
Leg de witlof op het deeg. Verdeel de stroop, roquefort, walnoten, rozemarijn en peper erover.
Bak de hartige taart in 30 min. in de oven.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten