zondag 9 december 2012

Sperziebonensalade met rucola


Een heerlijke gezonde en voedzame salade, ideaal om even te balansen tijdens de feestelijke decembermaand. Sperziebonen zijn heel gezond, ze bevatten o.a. kalium, ijzer en vitamine B en maar weinig calorieën. Ook zijn ze erg voedzaam en verteren langzaam, dit zorgt voor een lang voldaan gevoel.

Eet deze salade bijvoorbeeld met een lekker gegrild witvisje.

Sperziebonensalade met rucola
Recept voor een schaal vol!

1 kilo sperziebonen
75 gr rucola
3 à 4 bosuitjes, in ringetjes
zongedroogde tomaatjes, naar smaak
groene olijven, naar smaak
parmezaanse kaas, om te bestrooien
balsamico azijn
olijfolie
zeezout
peper

Was de sperziebonen, haal de punten eraf, breek doormidden en kook ze z'n 10 minuten. Spoel ze daarna af met koud water.

Meng alle ingrediënten in een schaal en breng op smaak met zeezout en peper. Voeg een klein scheutje balsamico azijn toe en een besprenkel met olijfolie. Bestrooi flink met parmezaanse kaas.

Ga jij deze gezonde salade uitproberen?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...