zondag 2 december 2012

Pepernoten cheesecake

 
 
 
Zo af en toe mag je wel eens zondigen. En als je het doet, moet je het goed doen; met deze heerlijke pepernoten cheesecake!

De cheesecake moet goed afkoelen voordat je hem aansnijdt, je kunt hem het beste een dag van te voren maken en bewaren in de koelkast met aluminiumfolie erover. Snijd kleine puntjes van de pepernoten cheesecake, hij is erg machtig.

Pepernoten cheesecake

250 gr pepernoten + wat extra voor op de taart
100 gr ongezouten roomboter, gesmolten
100 gr pure chocolade
900 gr roomkaas
340 gr witte basterdsuiker
4 eieren

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een springvorm in.
Maal de pepernoten fijn in de keukenmachine en meng de gesmolten boter erdoor. Schep dit mengsel in de springvorm en druk goed aan.

Smelt de chocolade au bain-marie.
Mix de roomkaas met de witte basterd suiker en voeg de eieren 1 voor 1 toe. Meng de gesmolten chocolade er doorheen en schenk in de springvorm.

Leg nog wat pepernoten op de taart en zorg dat ze een beetje bedekt zijn met het roommengsel.

Bak de cheesecake in 1 uur in de oven. Let het laatste kwartier even op dat de bovenkant niet te donker wordt, dek de taart dan af met aluminiumfolie. Laat afkoelen en verwijder de springvorm.

Maak pakjesavond compleet en bak deze heerlijke pepernoten cheesecake!

1 opmerking:

  1. Mijn bastogne cheesecake staat nu in de oven! Ik ben benieuwd of hij net zo lekker smaakt! Groetjes carlijn

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...