maandag 10 december 2012

Mini geitenkaasquiches


Deze mini quiches heb ik gemaakt in een metalen bakvorm voor cupcakes. Lekker als maaltijd met een groene salade maar ook gezellig voor tijdens de borrel, leuk idee voor de feestdagen! Je kunt ze van te voren maken en later opwarmen en serveren.

In plaats van geitenkaas met zongedroogde tomaatjes en olijven kun je zelf natuurlijk ook nog andere variaties bedenken, klassieke mini quiche lorraine of bijvoorbeeld met krab en gruyère.

Mini geitenkaasquiches
8 stuks

8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
150 gr geitenkaas, in stukjes verbrokkeld
10 zongedroogde tomaatjes, in stukjes gesneden
15 groene olijven, in ringetjes gesneden
125 gr crème fraîche
2 eetlepels melk
handje verse basilicum, fijngehakt
2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
1 ei
Olijfolie
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Vet de cupcake vorm goed in met olijfolie. Snijd het bladerdeeg in een ronde vorm en bekleed de vorm met het bladerdeeg.

Leg wat zongedroogde tomaatjes, geitenkaas, basilicum, olijf en bosuit in de vormpjes.

Klop de crème fraîche los in een kom met het ei, melk, zeezout en peper. Vul de vormpjes bij met
ongeveer 2 eetlepels van dit mengsel.

Bak de quiches in 25 min. in de oven.

Wat is jouw favoriete quiche recept?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...