vrijdag 28 december 2012

Aubergine bonbons


Ook voor dit lekkere hapje deed ik inspiratie op uit het boek ''de Hapjes bijbel''.  Een bijzonder lekker borrelhapje, appetizer of voorgerechtje.

Je kunt de bonbons eerder voorbereiden en later, als je bezoek er is, nog even onder de grill zetten. Dus geen stress, fijn!

Aubergine bonbons
4 stuks

1 lange aubergine, in acht plakken van ongeveer 5mm dik
1 bol mozzarella, in 4 plakken
2 tomaten, in 8 plakken
8 basilicumblaadjes + extra voor de garnering
olijfolie
zeezout
peper

Breng in een grote pan water met wat zeezout aan de kook. Voeg de plakken aubergine toe en kook ze in 2 minuten zacht. Laat ze goed uitlekken in een vergiet en dep ze droog met keukenpapier.

Leg een plak aubergine op een snijplank en leg een een andere plak kruiselings op. Leg in het midden een plakje tomaat en bestrooi met zout en peper. Leg er een basilicumblaadje op, dan de mozzarella, nog een blaadje basilicum en nog een plakje tomaat. Bestrooi nog een keer met zout en peper.

Vouw de uiteinden van de plakken aubergine om de vulling heen tot een pakketje. Maak ook de andere bonbons op deze manier en dek af met folie en zet ze ten minste 20 minuten in de koelkast.

Bestrijk de bonbons met olijfolie en rooster ze onder de grill of in een grillpan. Garneer met wat extra basilicumblaadjes.

Genieten maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...