vrijdag 9 november 2012

Zalmtartaar met avocadomousse


Dit voorgerechtje is bij ons thuis erg favoriet. Het frisse van de komkommer en de appel is erg lekker bij de vettige smaken van zalm en avocado.

Door middel van serveerringen kun je dit gerechtje mooi presenteren. Deze ringen kun je bijvoorbeeld kopen bij de Blokker en zorgen voor een mooie strakke presentatie.

Zalmtartaar met avocadomousse
Voorgerecht voor 2 personen

250 gr spartelverse zalm, zonder huid
1/2 groene, frisse appel
1/2 kleine komkommer
1 rijpe avocado
sap van een 1/2 citroen
1 eetlepel zure room
zeezout
olijfolie
sojasaus

Bestrooi de zalm met zeezout en laat dit een kwartiertje intrekken. Spoel daarna de zalm af en dep hem droog met keukenpapier. Snijd de zalm ik hele kleine blokjes.

Schil de komkommer en snijd deze ook in hele kleine blokjes. Snijd van de appel een paar dunne plakjes voor de garnering, schil de rest van de appel en maak hier ook kleine blokjes van.
Meng de komkommer, appel en zalm met een beetje olijfolie. Zet de serveerring op het bord en schep hier het mengsel in, druk het aan en verwijder de ring voorzichtig. Zet de borden even weg in de koelkast.

Schep het vruchtvlees uit de avocado met een lepel. ''Pureer'' het vruchtvlees met een vork en meng hier het sap van de citroen door. Voeg de lepel zure room toe en wat zeezout en meng dit tot een soort mousse. Haal de borden uit de koelkast en schep een lepel mousse over het mengsel en smeer dit uit.

Garneer het gerechtje met de plakjes appel. Je kunt evt. wat alfalfa in het midden leggen, lekker, super gezond en het ziet er ook nog mooi uit! Hoewel alfalfa eigenlijk heel het jaar verkrijgbaar is, ook gewoon in de supermarkt, kon ik het vandaag helaas niet vinden in de supermarkt.
Meng wat sojasaus met olijfolie en besprenkel dit over het bord.

Laat je verrassen door een heerlijk simpel voorgerecht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...