maandag 5 november 2012

Lauwwarme couscous salade met geroosterde pompoen



Veel mensen vinden de weeïge, zoete smaak van pompoen niet lekker, maar in dit recept wordt de pompoen eerst geroosterd met knoflook/chilipeperolie waardoor hij lekker veel pit krijgt!

Traditioneel wordt couscous bereid in een speciale couscouspan en is het een tijdrovende klus, maar ik ga voor de veel makkelijkere manier en giet kokend water over de couscous...

Lauwwarme couscous salade met geroosterde pompoen
Recept voor een schaal vol!

1/2 kleine oranje pompoen
200 gr couscous
100 gr feta, in blokjes
75 gr rucola mix
50 gr ongezouten en ongeroosterde amandelen
zongedroogde tomaatjes naar smaak
olijven naar smaak
kappertjes naar smaak
knoflook/chilipeperolie (AH)
extra vergine olijfolie
blaadjes van ongeveer drie takjes munt, fijngehakt
knoflookpoeder
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 220 °C. Pompoen wassen en met schil in schijven snijden, het zachte binnenste gedeelte met pitten wegsnijden. Leg de schijven op een bakplaat, strooi er zeezout en knoflookpoeder over en besprenkel met knoflook/chilipeperolie. Laat de pompoen in 20 min. gaar worden.

Doe 200 gr couscous in een grote schaal en schenk er kokend water over, tot ongeveer 1cm boven de couscous. Laat de couscous wellen. Als het water is opgenomen de couscous doorroeren en op smaak brengen met zeezout en peper. Laat het iets afkoelen.

Pompoen uit de oven halen en in stukjes snijden. Pompoen samen met de feta, rucola mix, amandelen, zongedroogde tomaatjes, olijven, kappertjes en munt toevoegen aan de couscous.
Maak de salade af met de extra vergine olijfolie.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...