woensdag 7 november 2012

Quiche met pompoen en geitenkaas


Na de lauwwarme couscous salade met geroosterde pompoen had ik een halve kleine oranje pompoen over. Ik wilde het restje graag verwerken in een quiche. 30 min. heb ik in spanning voor de oven afgewacht en de keuken begon steeds lekkerder te ruiken. Gelukkig smaakte de quiche ook heerlijk!

Quiche met pompoen en geitenkaas
4 personen

1/2 kleine oranje pompoen
1 pakje bladerdeeg, ontdooid
100 gr verse (zachte) geitenkaas
5 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
125 ml crème fraîche
100 g magere kwark
60 gr walnoten, fijngehakt
parmezaanse kaas, fijn geraspt
1 teentje knoflook, fijngeperst
2 tl gedroogde tijm
gedroogde chilipeper uit molentje, naar smaak
zeezout
peper
olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet de ovenschaal in met olijfolie en bekleed de schaal met het bladerdeeg.

Schep met een lepel de draden en pitten uit de pompoen. Schil de pompoen met een dunschiller, snijd de pompoen in parten en rasp grof.

Meng in een kom de pompoenrasp met de geitenkaas, zongedroogde tomaatjes, walnoten, crème fraîche, kwark, knoflook, tijm, gedroogde chilipeper, zeezout en peper. Schep alles goed door elkaar en schep het mengsel op de deegbodem. Bestrooi de quiche met de parmezaanse kaas.

Bak de quiche in 30 min. in de oven.

Ben jij benieuwd geworden naar de smaak van deze quiche?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...