zondag 25 november 2012

Geroosterde paprikasoep met coquilles


Paprika's zijn supergezond, ze bevatten veel vitamines en mineralen. Paprika's bevatten het meeste vitamine C van alle veel gegeten groenten en fruit. Een grote paprika bevat zelfs ruim drie keer zoveel vitamine C als een sinaasappel!

Door de paprika's eerst te roosteren wordt deze gezonde soep extra smaakvol. Wat het hele feest compleet maakt zijn de gegrilde coquilles.

Geroosterde paprikasoep met coquilles
4 personen

3 rode paprika's, in vieren gesneden en zaadlijsten verwijderd
2 gele paprika's, in vieren gesneden en zaadlijsten verwijderd
4 tomaten, in vieren gesneden en de zaadjes verwijderd
1 ui, in vieren gesneden
3 tenen knoflook, ongepeld
rucola
8 coquilles
1 liter groentebouillon, het liefst van een bouillonblokje zonder gist (verkrijgbaar in natuurvoedingswinkel)
handje verse basilicum
paprikapoeder
peper
zeezout
olijfolie

Verwarm de oven voor op 190 °C.
 
Snijd 1 rode paprika en een halve gele paprika in dunne reepjes voor het garnituur en zet dit even weg.
 
Vet een braadslee of grote ovenschaal licht in met olijfolie. Leg de paprika's en tomaten erin met het vel naar beneden. Leg de knoflook en ui ertussen. Bestrooi alles met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Zet het voor ongeveer 30 minuten in de oven, tot het er geroosterd uitziet.
 
Haal de groente uit de oven en verwijder de velletjes van de knoflook. Doe alles samen met de bouillon, wat paprikapoeder en basilicum in een grote soeppan en pureer het tot een soep. Breng de soep opnieuw aan de kook en breng op smaak met peper en zout. Eventueel kun je de soep nog zeven.
 
Wrijf de coquilles in met olijfolie. Laat een grillpan goed heet worden en grill de coquilles ongeveer 2 minuten aan elke kant.
 
Schenk de soep in en leg in het midden de reepjes paprika. Leg hierop een nestje van rucola en zorg dat dit een stevig eilandje is, bovenop leg je de gegrilde coquilles.
 
Ga jij deze heerlijke soep uitproberen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...