zondag 17 maart 2013

Kruidenrisotto met coquilles en gamba's

Het was alweer een hele tijd geleden dat ik risotto maakte. Destijds maakte ik risotto met spinazie, geitenkaas en gerookte zalm, ik vond het heerlijk maar helaas vindt niet iedereen hier in huis gerookte zalm lekker.. Dus het recept kwam niet op ''het lijstje''. Ook plannen voor andere risotto recepten werden helaas niet meer met open armen ontvangen.
Maar van deze heerlijk romige risotto met coquilles en gamba's hebben we gelukkig beide erg genoten... hij vond het zelfs zo lekker dat de deur weer open staat voor andere variaties :-D

Kruidenrisotto met coquilles en gamba's
2 personen

175 gr risotto
6 gamba's
6 coquilles
1/2 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
50 ml witte wijn
1/2 liter heldere bouillon, liefst zonder gist
10 gr platte peterselie, fijngehakt
10 gr bieslook, fijngehakt
25 gr parmezaanse kaas
klontje roomboter
olijfolie
zeezout
peper

Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Roer de risotto er door en voeg daarna de wijn toe, laat de wijn inkoken. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en laat deze steeds absorberen en verdampen, blijf goed door roeren. Het duurt ongeveer 18 minuten voordat de rijst klaar is, de buitenkant moet zacht zijn, maar de binnenkant moet nog wel een ''bite'' hebben.

Haal de risotto van het vuur en roer er de boter, parmezaanse kaas, peterselie en bieslook door. Laat de risotto 10 minuten rusten met de deksel op de pan.

Besprenkel de gamba's en coquilles met wat olijfolie en grill ze kort in een grillpan.

Breng de risotto op smaak met wat zout en peper. Schep de risotto op de borden en verdeel hierop de gamba's en coquilles. Maak af met een takje bieslook en bestrooi met wat peper.

Genieten maar!

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...