zondag 3 maart 2013

Cannelloni met spinazie, pompoen en walnotenroom



Op de valreep van het pompoenseizoen kwam ik nog een mooi exemplaar tegen bij AH. Zoals jullie inmiddels misschien wel weten ben ik dol op geroosterde pompoen, ook in dit gerecht smaakte de pompoen weer voortreffelijk. Een heerlijk afscheid van een van mijn favoriete ingrediĆ«nten, tot na de zomer!


Cannelloni met spinazie, pompoen en walnotenroom
2 personen

200 gr verse spinazie + extra voor de garnering
1/2 kleine biologische pompoen van AH
4 verse lasagnevellen, gekookt
50 gr vers geraspte parmezaanse kaas + extra voor de garnering
rode radijs kiemen, of een ander soort kiemen, voor de garnering
6 eetlepels geklopte slagroom
1 teen knoflook
1 flinke theelepel honing
walnotenolie
boter
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de pompoen in parten van ongeveer 1 cm dik, verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Leg de parten in een braadslee of grote ovenschaal en bestrooi met zeezout en peper. Besprenkel met honing en walnotenolie en rooster de pompoen 30 minuten in de oven.

Stoof de gewassen spinazie in een beetje boter met de knoflook. Kruid met zeezout en peper en voeg de parmezaanse kaas toe.

Maak de cannelloni door de spinazie in de gekookte lasagnevellen te rollen.

Haal de pompoen na 30 minuten uit de oven en verwarm de cannelloni nog 5 minuten in de voorverwarmde oven.

Verwarm de boter waarin de spinazie is gestoofd, doe er de opgeklopte room, 2 eetlepels walnotenolie, zeezout en peper bij en laat het mengsel schuimig worden. Laat het niet koken.

Verdeel de ingrediĆ«nten mooi over het bord en garneer met wat spinazieblaadjes, geraspte parmezaanse kaas en de kiemen.

Laat je verrassen door dit heerlijke gerecht en ga zelf aan de slag in de keuken, veel kookplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...