zondag 19 mei 2013

Rijstsalade met grapefruit en geitenkaas


Een lekker zomerse en simpele salade met geweldige smaakcombinaties. De heerlijke notenrijst en de walnootachtige smaak van de rucola worden opgefrist door de frisbittere en zoete smaak van de grapefruit. De combinatie tussen grapefruit en geitenkaas is misschien niet alledaags, maar echt verrukkelijk! De avocado maakt het geheel lekker romig. 
Jullie merken het al, ik vond het een geslaagd experiment. Laat de zomer maar snel komen dan kunnen we extra genieten van deze heerlijke smaakvolle salade! 

Rijstsalade met grapefruit en geitenkaas
voor twee personen

150 gr notenrijst
flinke hand rucola
125 gr geitenkaas
1 rode grapefruit
1 avocado
sap van een halve citroen
olijfolie
zeezout
peper

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de partjes vruchtvlees uit de grapefruit en snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Verbrokkel de geitenkaas in kleine stukjes.

Meng de notenrijst met de grapefruit, avocado, rucola en geitenkaas. 

Maak een dressing door het citroensap te mengen met wat olijfolie en zout en peper. Besprenkel de rijstsalade met de dressing en serveer meteen.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...