Het recept voor deze heerlijke gevulde kipfilet is heel simpel en lekker puur. De combinatie van kip met pesto en tomaat is natuurlijk bij voorbaat al geslaagd. Door de pesto wordt de kip heerlijk mals, absoluut geen droog kippetje dus!
Kies voor dit recept een goed stukje (biologisch)vlees, probeer het eens en proef zelf het verschil!
De pesto kun je uit een potje gebruiken maar je kunt pesto natuurlijk ook heel makkelijk zelf maken. Klik hier voor het basis recept.
voor 1 persoon
1 biologische kipfilet
1 eetlepel pesto (liefst zelfgemaakt)
1 tomaat
1 courgette
zeezout
Snijd de kipfilet in de lengte in en bestrijk de binnenkant met de pesto. Snijd de tomaat in plakjes en leg deze ertussen. Bestrooi de gevulde kipfilet met peper en zout. Steek er eventueel een cocktailprikker door om alles op z'n plek te houden. Bak de kipfilet in een koekenpan, let op of de binnenkant ook goed gaar is!
Snijd met behulp van een kaasschaaf de courgette in plakken en besprenkel ze met olijfolie. Laat een grillpan goed heet worden en grill de plakken courgette hierin.
Leg de plakken courgette op een bord, bestrooi met zeezout en leg de kipfilet hierop.
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten