woensdag 1 mei 2013
Banaan-choco speltbrood
Tussendoortjes worden vaak onterecht aangeprezen als een gezond en verantwoord tussendoortje, zo ook ontbijtkoek. Maar ook ontbijtkoek zit vol suikers en is niet echt voedend. Vaak krijg je alleen maar meer lekkere trek na het eten van een plakje!
Dit gezonde Banaan-choco speltbrood is gebaseerd op een recept van Amber Albarda. Het zit boordevol voedingsstoffen en is ook nog eens heerlijk! Na het eten van een plakje ben je lekker voldaan en kun je er weer even tegenaan!
Banaan-choco speltbrood
voor ongeveer 10 plakjes
120 gr vijgen
2 rijpe bananen
140 gr speltmeel
3 eetlepels rauwe cacao poeder
100 gr gemengde noten, ongebrand en ongezouten
1/2 theelepel zuiveringszout (natriumbicarbonaat te koop bij drogist/apotheek)
2 eiwitten
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel kaneelpoeder
3 eetlepels olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een cakevorm in.
Snijd de harde topjes van de vijgen en snijd ze in reepjes. Doe de vijgen in een grote kom en voeg het zuiveringszout toe samen met 100 ml kokend water. Laat dit een paar minuten staan.
Meng in een ander kom het meel, het bakpoeder, het kaneel en de rauwe cacaopoeder.
Prak de rijpe bananen en klop de eiwitten los. Hak de helft van de noten grof. Voeg de bananen, eiwitten, noten en de olijfolie toe aan het vijgenmengsel en meng dit door elkaar.
Voeg nu ook het meelmengsel toe en roer alles goed door elkaar. Stort het mengsel in de ingevette cakevorm. Bestrooi met de overgebleven hele noten.
Bak het brood voor ongeveer 35-40 minuten in de oven.
Met een satéprikker kun je controleren of het brood gaar is, deze komt dan (bijna) schoon uit het brood.
Geniet van dit gezonde tussendoortje!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
ziet er heerlijk uit! doe je verse of gedroogde vijgen in? bedankt alvast!
BeantwoordenVerwijderenHi Ingeborg, ik heb hier gedroogde vijgen gebruikt! Groetjes Anneke
Verwijderen