In het kookboek vind je een basisrecept voor boekweitpannenkoeken. Jacqueline geeft diverse suggesties hoe je van deze gezonde pannenkoeken heerlijke wraps kunt maken. Ik bedacht een nieuwe versie; Italiaans wraps!
Van het basisrecept kun je een stapel pannenkoekjes bakken, maak het beslag altijd helemaal op. Je kunt er de volgende dag nog een wrap van maken, bijvoorbeeld voor de lunch!
Italiaanse wraps
Voor een stapel boekweitpannenkoekjes;
250 gr boekweitmeel
halve liter geitenmelk
1 ei
Vulling voor 1 wrap;
handje rucolamelange
1 gegrilde paprika
1 eetlepel pesto (zelfgemaakt)
klein beetje pijnboompitten
beetje geraspte pecorino kaas
olijfolie
zeezout
peper
Meng de ingrediënten voor de boekweitpannenkoeken, klop met een garde tot een glad beslag. Voeg eventueel nog wat melk toe, het moet een vloeibaar beslag zijn waar je dunne pannenkoekjes van kunt bakken. Bak de pannenkoeken zoals je normaal ook zou doen.
Neem een wrap, besmeer deze met de pesto en leg hier een handje rucola melange op. Snijd de gegrilde paprika in stukjes en leg deze op de rucola. Bestrooi met wat pijnboompitjes en pecorino kaas. Besprenkel wat olijfolie en breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Rol de pannenkoek stevig op.
Ga jij deze heerlijke Italiaanse wrap uitproberen?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten