zaterdag 28 september 2013
Pastasalade met gerookte kip en heksenkaas
Tijdens het koken probeer ik zo veel mogelijk pure producten te gebruiken, maar heel soms maak ik een uitzondering. Bijvoorbeeld voor deze pastasalade met heksenkaas, jeetje wat is heksenkaas toch lekker! Als dip, op brood maar dus ook om mee te koken. Je vindt heksenkaas in een emmertje in de supermarkt, het is roomkaas met prei, peterselie en knoflook.
In plaats van de standaard kerstomaatjes gebruikte ik een tomatenmix uit de supermarkt. Hierin zitten rode en oranje mini pruimtomaatjes en gele kerstomaatjes. Ze zijn niet alleen heel lekker, je gerecht ziet er ook meteen heel vrolijk uit.
Deze pastasalade is lekker makkelijk, snel te maken en voedzaam. Ideaal voor als je haast hebt maar toch lekker wilt eten!
Pastasalade met gerookte kip en heksenkaas
voor twee personen
140 gr pasta
1 gerookte kipfilet
250 gr tomaatjes
halve komkommer
2 handjes pijnboompitten
3 eetlepels heksenkaas
olijfolie
zeezout
peper
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en roer er een scheutje olijfolie door. Laat de pasta afkoelen.
Halveer de tomaatjes, halveer de komkommer en snijd in plakjes. Snijd de gerookte kipfilet in stukjes.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
Meng de tomaatjes, komkommer, heksenkaas en gerookte kipfilet door de pasta.
Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de pijnboompitten.
Smakelijk!
Labels:
hoofdgerecht,
kaas,
kerstomaatjes,
kip,
komkommer,
lunch,
pasta,
pijnboompitten,
salade
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten