vrijdag 16 oktober 2015

Auberginerolletjes gevuld met ricotta

Helaas is het deze dagen 's avonds al snel donker, als foodblogger baal ik hier enorm van! Foto's bij daglicht zijn zoveel mooier... maar goed, toch volgt nu het recept van deze auberginerolletjes want ze zijn namelijk wel verschrikkelijk lekker. Dat moeten jullie maar gewoon van mij aannemen en niet kijken naar de foto's waar ik niet tevreden over ben... De aubergine grill je eerst, voor een heerlijke smaak en zo kun je de ricotto er goed inrollen. De auberginerolletjes zijn heerlijk met een pastasalade of een stukje goed vlees!





Auberginerolletjes gevuld met ricotta
bijgerecht voor 2 personen

1 aubergine
125 gr ricotta
30 gr geraspte Parmezaanse kaas + extra
handje verse basilicumblaadjes
1 citroen
1 pakje tomatensaus, 390 gr (AH)
1 eetlepel gedroogde tijm
olijfolie
zeezout
peper


Snijd de aubergine in dunne plakjes van ong. 5mm dun. Bestrooi met zout en laat 30 minuutjes staan. Dep de aubergine daarna droog met keukenpapier en bestrijk met olijfolie. Grill de plakjes aubergine in een hete grillpan.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de ricotta met de geraspte Parmezaanse kaas. Voeg naar smaak citroenzest en wat citroensap toe. Scheur de blaadjes basilicum en roer deze samen met de tijm en een snuf zout door de ricotta.

Leg een lepel van het ricottamengsel op een plakje gegrilde aubergine en rol op, herhaal dit met alle plakjes aubergine.

Schenk de tomatensaus in een ovenschaal en leg hier de auberginerolletjes op. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas overheen.

Bak de auberginerolletjes z'n 25 minuten in de oven.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...