zondag 22 maart 2015

Spaghetti met kip, zongedroogde tomaatjes en mozzarella-roomsaus


Ik probeer altijd zo gezond mogelijk te eten, maar altijd super gezond eten houd ik niet vol. Af en toe wil je toch genieten van iets ''fouts''. Daarom pas ik de 80/20 regel toe op mijn voedingspatroon. 80% van de tijd eet ik gezond, maar daarnaast is er in de 20% plaats voor minder gezonde dingen. Zoals een heerlijk bord romige pasta bijvoorbeeld.
Deze pasta is zo lekker, na 1 hap waren we er al over uit dat hij vaker op tafel mag komen! De heerlijke romige mozzarella-roomsaus is verschrikkelijk lekker. De mozzarella laat je smelten in de roomsaus. De saus wordt heel dik maar door vervolgens wat kookvocht toe te voegen van de spaghetti krijgt de saus de juiste dikte en wordt hij nog romiger, heerlijk!
Spaghetti met kip, zongedroogde tomaatjes en mozzarella-roomsaus
voor 2 personen

150 gr spaghetti 
2 kipfilets
1/2 potje zongedroogde tomaatjes op olie à 295 gr
200 ml kookroom
1 bol mozzarella
75 gr rucola
1 teen knoflook
paprikapoeder, z'n halve eetlepel
chiliflakes uit een molentje, hoeveelheid naar wens
zout


Laat de zongedroogde tomaatjes goed uitlekken en snijd ze in reepjes. Pel en snipper de knoflook.

Verhit twee eetlepels olie van de zongedroogde tomaatjes in een pan. Bak hierin de knoflook en zongedroogde tomaatjes een paar minuutjes. Let op dat de knoflook niet aanbrand! Haal de knoflook en zongedroogde tomaatjes uit de pan,

Snijd de kipfilets in blokjes en bak deze in de pan met de knoflook en zongedroogde tomaatjes olie. Bestrooi de kip met paprikapoeder en zout. Bak de kip goudbruin.

Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.

Voeg de knoflook, zongedroogde tomaatjes en kookroom toe aan de pan met kipblokjes. Pluk de mozzarella in stukjes en doe deze in de pan. Blijf roeren tot de mozzarella gesmolten is. 

Houd een kopje kookvocht achter en giet daarna de pasta af. Voeg een beetje kookwater toe aan de saus en roer tot je de gewenste dikte hebt. Voeg eventueel nog wat meer water toe. Breng de saus op smaak met chiliflakes en zout.

Voeg de spaghetti toe aan de saus en hussel alles lekker door elkaar. Serveer de pasta met rucola.

Enjoy!LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...