maandag 30 maart 2015

Kabeljauw met witte wijnsaus, Hollandse garnalen en groene asperges


Nog een paar daagjes en het is Pasen! Tijd om even een momentje van rust te nemen, heerlijk dat lange weekend. Lekker genieten met familie van een lekkere brunch of een gezellig diner, heb jij al plannen? 
Onlangs maakte ik dit feestelijke gerecht van 24 Kitchen; Kabeljauw met witte wijnsaus, Hollandse garnalen en groene asperges. Heerlijk om te serveren met Pasen, het ziet er indrukwekkend uit maar is eigenlijk verrassend simpel om te maken! 
Nu maar hopen dat de weergoden ons gunstig gestemd zijn. Door de heerlijke asperges in dit recept komt het lente gevoel in ieder geval naar boven!



Kabeljauw met witte wijnsaus, Hollandse garnalen en groene asperges
voor 2 personen

2 kabeljauwfilets
350 gr groene asperges
100 gr Hollandse garnalen
350 ml witte droge wijn
200 ml kookroom
verse bieslook
1 sjalotje
1 teen knoflook
olijfolie
zout 
peper

Pel en snipper de sjalot en knoflook.

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook een paar minuutjes. Let op dat de knoflook niet verbrand. Voeg de witte wijn toe en breng aan de kook. Laat de wijn in ongeveer 6 minuten tot de helft inkoken. 

Schenk de room bij de saus en laat op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten doorkoken. Breng de saus op smaak met een beetje zout en peper. Zeef de saus eventueel. Voeg de Hollandse garnalen toe en roer ze door de saus.

Snijd ongeveer 3 cm van de onderkant van de asperges. Kook ze in ruim en gezouten water voor ongeveer 8 minuten. Zorg dat de asperges nog wel een bite hebben.

Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kabeljauw goudbruin. Breng de vis op smaak met zout en peper.

Verdeel de saus over de borden en leg hierop de kabeljauw. Bestrooi met wat verse bieslook. Leg de asperges ernaast.

Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...