dinsdag 10 februari 2015

Oreo smoothie


Wie kent ze niet, die heerlijke Oreo koekjes! De twee chocolade koekjes met hiertussen een zoete crème vulling worden ook wel ''Chocolate Sandwich Cookies'' genoemd. In Amerika zijn Oreo's de best verkochte koekjes sinds de introductie in 1912. Maar inmiddels zijn de koekjes niet alleen meer in Amerika beroemd, ook in Nederland zijn deze koekjes razend populair. Dat blijkt wel uit alle Nederlandse recepten die je kunt vinden met Oreo's; brownies, cheesecakes, truffels, popcorn, ijs, donuts, fudge en zo kan ik nog wel even doorgaan. Zelf maakte ik eerder al deze heerlijke Oreo cheesecake cupcakes.
Vandaag is het tijd voor iets anders; een heerlijke Oreo smoothie! En hij is, naast de koekjes natuurlijk, nog best gezond ook! De banaan zorgt ervoor dat de smoothie lekker zoet is. En omdat de banaan bevroren is krijg je een soort milkshake structuur, zoooo lekker! Pel de banaan, snijd hem in plakjes en doe de plakjes in een diepvries zakje. Leg de plakjes banaan een tijdje in de diepvries en je kunt razendsnel deze heerlijke Oreo smoothie maken, dat wordt zeker genieten!Oreo smoothie
voor 1 groot glas

1 bevroren rijpe banaan, in plakjes gesneden
1/4 glas Griekse yoghurt
1/4 glas kokosmelk
3 Oreo koekjes

Doe de kokosmelk, Griekse yoghurt en plakjes bevroren banaan in de blender. Mix de ingredienten in de blender tot een gladde massa.

Voeg 2 Oreo koekjes toe en blend een paar seconden zodat de koekjes door de smoothie gemixt zijn.

Schenk de Oreo smoothie in een groot glas en garneer met kruimels van het overgebleven Oreo koekje.

Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...