maandag 2 februari 2015

Club sandwich wrap


Ik vind het altijd leuk om klassieke recepten of combinaties een nieuwe draai te geven. Eerder maakte ik al deze heerlijke club sandwich, met gerookte kip, spek, geitenkaas en avocado. Maar afgelopen weekend was het tijd voor iets anders; ik heb heerlijk geluncht met een club sandwich wrap!
Waar komt de naam club sandwich eigenlijk vandaan? Op internet doen verschillende verhalen de ronde. Bijvoorbeeld dat de naam te danken zou zijn aan het feit dat bijna elke club in Amerika deze opgestapelde boterham op de menukaart had staan. Een leuker verhaal, helaas nooit bewezen, is dat de sandwich z'n naam te danken heeft een een aangeschoten man die terugkwam van zijn 'club' en een sandwich maakte met alle ingredienten die hij nog in de koelkast had liggen. 
Het oudste recept van de club sandwich is gevonden in het boek 'Good Housekeeping Everyday Cook Book' uit 1903. De club sandwich uit dit boek is gemaakt van geroosterd brood, licht ingesmeerd met boter, belegd met een plak bacon, kip of kalkoenvlees, met een plakje tomaat, een blaadje sla en mayonaise. Deze club sandwich wrap komt dus aardig in de buurt van de klassieker!Club sandwich wrap
voor 1 wrap

1 tortilla
2 blaadjes baby romaine of andere knapperige sla
2 plakken kipfilet, vleeswaren
2 plakken ham
2 plakjes gebakken bacon
1/2 bol mozzarella
4 kerstomaatjes
1 eetlepel mayo
peper en zout

Besmeer de tortilla met mayonaise. 

Beleg de tortilla in het midden (zie foto hieronder) met de blaadjes sla, kipfilet, ham en bacon.

Halveer de kerstomaatjes en verdeel deze over de sla en vleeswaren. Pluk de mozzarella met je vingers in kleinere stukjes en leg deze er ook bij.

Bestrooi met een klein beetje zout en peper.

Rol de tortilla strak op en snijd de wrap doormidden.

Enjoy!

LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...