donderdag 11 september 2014

Pasta met avocado-fetasaus en garnalen


Het recept voor dit heerlijke pasta gerecht vond ik in Foodies magazine, het september nummer. Hierin staan veel recepten met avocado, deze vrucht is een van mijn favoriete ingrediënten. 
De avocado zit vol met vezels, vitamines en mineralen. Bijvoorbeeld vitamine A, goed voor huid, haar, botten en je immuunsysteem. Avocado's zijn rijk aan kalium, goed voor hart en bloedvaten en de avocado zit vol met goede vetzuren, die het slechte cholesterol helpen te verlagen.
Wist je dat je met de pit uit de avocado zelf een boom kunt planten? Je hebt wel heel veel geduld nodig. Nadat je de pit gewassen en gedroogd hebt prik je drie cocktailprikkers in de pit. Vul een glas met water en leg de avocadopit zo op de rand, dat de onderkant onder water staat. Na 3-10 weken heeft de pit wortels gekweekt en kun je hem overplanten in een pot met potgrond. Hierna moet je 10 jaar (!!!) wachten, dan pas begint de avocadoboom vruchten te dragen. Tot die tijd kun je ze gelukkig nog gewoon in de supermarkt vinden!


Pasta met avocado-fetasaus en garnalen
voor 2 personen

225 gr grote garnalen met schaal, zonder kop en darmkanaal (evt. ontdooid)
200 gr tagliatelle
200 gr feta
100 gr crème fraîche
1 avocado, eetrijp
1 citroen
1/2 rode peper
1 teen knoflook
olijfolie
zeezout
peper

Pureer de feta grof met een vork en roer de crème fraîche erdoorheen. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en doe het met een beetje citroensap in een hoge maatbeker. Pureer het mengsel glad met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.

Pel en snipper de knoflook. Snijd de rode peper in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Was de rode peper en snijd hem in ringen.

Kook de tagliatelle zoals aangeven op de verpakking in ruim water met wat zout.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de garnalen voor ongeveer 3 minuten. Voeg kort voor het einde van de baktijd de knoflook en de rode peper toe en bak ze kort mee. Breng op smaak met een beetje zout.

Giet de tagliatelle af en doe hem terug in de pan. Roer het garnalenmengsel en de avocado-fetasaus erdoorheen er dien op.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...