woensdag 17 september 2014

Salade met bacon, geitenkaas en nectarines


Vandaag deel ik deze heerlijke salade met bacon, geitenkaas en nectarines met jullie. De smaakcombinatie maakt deze simpele salade zo bijzonder, het zoute van de bacon, de zoete nectarines en de uitgesproken smaak van de geitenkaas. Een lekkere salade voor als je een keer haast hebt maar toch iets lekkers wilt eten!
Een nectarine is het stevige tweelingzusje van de perzik, de smaak is hetzelfde maar ze zijn door hun stevigheid iets makkelijker in partjes te snijden dan de zachte perzik. Hierdoor is de nectarine ideaal voor in een (fruit)salade. In nectarines zitten veel antioxidanten die het lichaam omzet in vitamine A. De meeste antioxidanten zitten net onder de schil, dus eet de schil gewoon op of trek het velletje er voorzichtig af. Ook bevat de nectarine veel B en C vitamines en de mineralen ijzer, zink en kalium.Salade met bacon, geitenkaas en nectarines
voor 2 personen

100 gr slamelange
2 nectarines
8 plakjes bacon
150 gr zachte geitenkaas
handje pecannoten
olijfolie
zeezout
peper

Rooster de pecannoten in een droge pan. Bak daarna de plakjes bacon in dezelfde droge pan krokant.

Was de nectarines en snijd ze in partjes.

Verdeel de sla over de borden en leg hierop de bacon en nectarines. Verdeel de geitenkaas erover en bestrooi met de pecannoten. Breng op smaak met zout, peper en een scheut lekkere olijfolie.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...