dinsdag 24 juni 2014

Couscous salade met gerookte kip, courgette en granaatappelpitjes


Ik ben dol op couscous, het is een goede basis voor een volledige maaltijd. Ook vind ik het leuk om te experimenteren met diverse ingrediënten voor in de couscous. Zo at is laatst deze heerlijke variant met gerookte kip, courgette en granaatappelpitjes. 
Deze granaatappelpitjes maken het extra bijzonders, altijd een feestje die zoetzure smaakexplosie! Ook zijn deze pitjes heel gezond, ze zijn rijk aan vitamines (bijvoorbeeld vitamine C) en zitten vol met antioxidanten. De rode pitjes werken ook ontsteking remmend, bloeddruk verlagend en zorgen voor een mooie huid. Extra veel pluspunten dus! Kijk alleen wel uit met het verwijderen van de pitjes uit de granaatappel, het rode sap geeft lastige vlekken!


Couscous salade met gerookte kip, courgette en granaatappelpitjes
voor 2 à 3 personen

125 gr couscous
halve courgette
100 gr gerookte kip
75 gr feta
pitjes van een halve granaatappel
handje verse munt
1 rode ui
olijfolie
zeezout
peper

Doe de couscous in een kom en schenk er kokend water op, tot ongeveer 1 cm boven de couscous. Dek af met een bord.

Snijd de courgette in dunne plakjes en verwarm een grillpan. Besprenkel de courgette met een beetje olijfolie en grill ze in de pan.

Snijd de rode ui in halve maantjes, de gerookte kip in plakjes en hak de munt fijn. Verbrokkel de feta kaas.

Nu een iets lastiger klusje, maar voor de smaak zeker de moeite waard; de granaatappelpitjes. Ik snijd de granaatappel altijd doormidden en houd een helft met het snijvlak naar beneden boven een kom. Sla er dan met een houten pollepel op en de (meeste) pitjes vallen er zo uit. De witte vliesjes wil je er niet tussen hebben, deze zijn niet lekker.

Roer met een vork de couscous los en meng er de gegrilde courgette, de kip, de feta, munt, rode ui en granaatappelpitjes door. Breng op smaak met een scheut olijfolie, peper en zout.

Smakelijk!

1 opmerking:

 1. Hey there!
  I would like to invite you to check out our site www.volrecepten.be . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

  If you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.volrecepten.be/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.

  If you wish, you can also add your blog to Volrecepten.nl for more visits (through the top blogs section) :)

  I hope to see you there soon!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...