zondag 1 juni 2014

Aubergineparmigiana


Deze keer deel ik een lekker vegetarisch en klassiek Italiaans recept met jullie; Aubergineparmiginana. Het is een gerecht waarbij heerlijke pure smaken worden afgewisseld in laagjes. Lekker als hoofdgerecht met een frisse salade maar deze parmigiana kun je ook als bijgerecht serveren. Het is wel een machtig gerecht, als bijgerecht houd je onderstaande recept aan voor ongeveer 6 tot 8 personen.
Het is geen snel recept, dus niet geschikt voor een door de weekse dag. Maar ga eens aan de slag in het weekend en je wordt beloond met een heerlijk gerecht. De geur uit de oven maakt alles al goed!
Het recept komt uit Foodies magazine, het mei nummer. Deze staat bommetje vol heerlijke Italiaanse recepten. Met dit nummer kan ik wel even vooruit, genoeg inspiratie voor de zomer!


Aubergineparmigiana
voor 4 personen

2 aubergines
4 tomaten
1 ui
2 eieren
50 gr Parmezaanse kaas
250 gr mozzarella
2 eetlepels bloem
half bosje basilicum
2 teentjes knoflook
500 ml zonnebloemolie
olijfolie
zeezout
peper

Was de aubergines en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik. Leg de plakken in een vergiet en bestrooi ze ruim met zout. Laat de aubergine een uurtje rusten zodat ze vocht verliezen.

Kook de eieren in ongeveer 7 minuten hard, laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in plakjes.

Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de mozzarella in plakken.

Snijd de tomaten kruislings in, leg ze even in kokend water en koel ze af in koud water. Pel het vel van de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheut olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook voor ongeveer 3 minuten. Voeg de tomaat, een takje basilicum en een beetje zout toe en laat dit voor ongeveer 20 minuten stoven op laag vuur.

Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier en bestuif met bloem. Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan en frituur hierin de plakken aubergine. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Vet een ovenschaal in en stapel afwisselend laagjes aubergine, Parmezaanse kaas, mozzarella, ei, basilicum en tomaat op elkaar. Eindig met de mozzarella en Parmezaan. Bak de parmigiana voor ongeveer 30 minuten in de oven.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...