maandag 10 februari 2014

Pasta met boerenkool en mozzarella


De allerhande van februari is weer een feestje! Hij staat vol met heerlijke winterse recepten uit Italië, wie wordt daar nou niet blij van? Ik heb een aantal recepten op mijn ''to-cook lijstje'' gezet, waaronder deze pasta met boerenkool en mozzarella! Het is een lekker makkelijk recept en je hebt binnen een mum van tijd een schaal op tafel vol heerlijke ingrediënten met prachtige kleuren.
Boerenkool is heel gezond voor je, het is zelfs een superfood! Deze groenten bevat namelijk veel verschillende soorten vitamine en mineralen en deze komen ook nog eens in grote hoeveelheden voor. Boerenkool bevat onder andere veel vitamine C, E en B-vitamines. In boerenkool zitten ook veel mineralen, in 250 gram boerenkool zit bijvoorbeeld 52% van de ADH mangaan. Mangaan is goed voor je stofwisseling, hersenen en het zenuwstelsel. 
Een gezonde pasta dus, deze pasta met boerenkool en mozzarella! Ook lekker om een deel van de pasta te vervangen door kastanje champignons, of om gebakken kipstukjes toe te voegen.


Pasta met boerenkool en mozzarella
voor 4 personen

300 gr pasta, bijv. pipe rigate of macaroni grande 
300 gr gesneden boerenkool
250 gr mini mozzarella
4 rode uien
2 tenen knoflook
50 gr hazelnoten
handje verse basilicumblaadjes
olijfolie
balsamicoazijn
zeezout
peper

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Pel de uien en snijd ze in parten. Verhit olijfolie in een hapjespan en bak de ui voor 5 minuten op middelhoog vuur. 

Pel de knoflook en snijd fijn. Voeg de knoflook samen met de boerenkool en een scheutje balsamicoazijn toe aan de uien en bak voor ongeveer 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.

Giet de pasta af maar vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta door de boerenkool en voeg kookvocht toe tot je een smeuïg geheel hebt. Proef en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.

Verdeel de hazelnoten, mozzarella en basilicumblaadjes erover en besprenkel met nog een beetje olijfolie.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...