woensdag 12 februari 2014

Witte kool met kabeljauw en chorizoDit recept is gebaseerd op een recept dat ik vond in het februari nummer van Foodies magazine. Het is een lekker puur receptje met geweldige smaakcombinaties. De zoute en kruidige smaak van de chorizo is heerlijk in combinatie met de witte kool en kabeljauw. 
Witte kool wordt geteeld voor zuurkool maar kun je natuurlijk ook zo eten. In dit recept wordt de witte kool gestoofd, hierdoor wordt hij erg smaakvol en blijft hij wel z'n bite houden. Kool is erg gezond en heeft in vergelijking met andere groenten een bovengemiddeld goede voedingswaarde. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat kool kankerremmende stoffen bevat. Ook bevatten kolen veel vitamine C en vitamine K. Een lekker gezond receptje dus, ga jij deze Witte kool met kabeljauw en chorizo uitproberen?


Witte kool met kabeljauw en chorizo
voor 2 personen

250 gr witte kool
100 gr chorizo
2 kabeljauwfilets
75 gr zwarte olijven
1 theelepel gedroogde tijm
handje verse platte peterselie
boter
olijfolie
zeezout
peper

Snijd de witte kool in dunne reepjes, de chorizo in dunne plakjes en de olijven in ringetjes. 

Bestrijk de kabeljauwfilets met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag voor ongeveer 4 minuten per kant.

Smelt een eetlepel boter in een pan en stoof hierin de witte kool voor ongeveer 8 minuten. Voeg dan de chorizo, de olijven en de gedroogde tijm toe, bak deze even mee. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Verdeel de witte kool over twee borden en leg hierop de kabeljauwfilets. Hak de peterselieblaadjes grof en strooi over de kabeljauw.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...