donderdag 21 februari 2013
Vis met kruiden, kokosmelk, limoen en tomaatjes
Oke nog eentje dan en dan moeten jullie het nieuwe kookboek ''Puur genieten'' van Pascale Naessens gewoon zelf kopen. Geloof me, na het proeven van dit recept heb ik jullie overtuigd!
Alleen al bij het ruiken van de limoen en kokos krijg je meteen zin in de zomer, wat een geweldige smaken! Ik maakte dit gerecht tijdens een etentje met een vriendin (die een gluten allergie heeft) en het viel goed in de smaak.
Voor dit gerecht heb ik platte peterselie en dille gebruikt. De kruiden geven niet alleen smaak aan het gerecht, maar ze zijn ook goed voor je gezondheid. Dille is bijvoorbeeld rijk aan mineralen, helpt bij spijsverteringsproblemen en heeft een rustgevend effect. Het is heel lekker in combinatie met de vis en tomaatjes. Peterselie is rijk aan vitamine B, C en E, het bevordert de stofwisseling en doorbloeding. Kies wel voor de platte peterselie, die heeft veel meer smaak dan zijn gekrulde broertje, deze is eigenlijk alleen ter decoratie.
Vis met kruiden, kokosmelk, limoen en tomaatjes
voor twee personen
400 gr kabeljauw (of andere stevige witvisfilet)
250 gr kerstomaatjes
4 eetlepels kokosmelk
2 limoenen
20 gr platte peterselie
20 gr dille
1 knoflookteentje, fijngehakt
olijfolie
zeezout
peper
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de kokosmelk met het sap van 1 limoen, knoflook en een scheut olijfolie. Kruid met zout en peper.
Hak de kruiden fijn en halveer de tomaatjes. Snijd de andere limoen in plakjes.
Neem een ovenschaal leg hierin de helft van de vis, strooi hierover de helft van de kruiden en de helft van het kokossausje. Herhaal dit nog een keer en leg de tomaatjes en limoen eromheen.
Zet voor ongeveer 30 minuten in de oven.
Waan je op een tropisch eiland en geniet!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
ik wil dit gauw uitproberen want het ziet er heerlijk uit! serveer je hier rijst bij?
BeantwoordenVerwijderenJe zou hier inderdaad rijst bij kunnen serveren. Maar ik kies er vaak voor om proteïnen niet te combineren met koolhydraten. Proteïnen, vetten en koolhydraten worden nl. elk op een andere manier afgebroken in ons lichaam door het spijsverteringsstelsel. Als je alles door elkaar eet wordt dit stelsel overbelast en hierdoor wordt je voedsel niet optimaal verteerd. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een opgeblazen gevoel krijgen, je niet fit voelen, slecht slapen en/of overgewicht ontwikkelen. Het beste kun je groenten combineren met óf vlees/vis/kaas óf met koolhydraten zoals rijst/aardappelen/pasta. Het is natuurlijk even wennen maar een gerecht zoals dit heeft zoveel lekkere en pure smaken dat je de koolhydraten niet eens mist!
BeantwoordenVerwijderen