vrijdag 22 februari 2013
Italiaanse borrelspiesjes met gemarineerde mozzarella
Deze gezellige spiesjes zijn heerlijk voor bij de borrel, eens wat anders dan een blokje kaas. Je kunt ze heel makkelijk van te voren maken en bewaren in de koelkast, zodat je niet in de keuken hoeft te staan tijdens het het borrelen.
Het lekkerst is om verse gevulde pasta te gebruiken, deze kun je gewoon bij de supermarkt in de koeling kopen of bij de Italiaanse delicatessenwinkel. Ik gebruikte perline met prosciutto van AH.
Italiaanse borrelspiesjes met gemarineerde mozzarella
voor ongeveer 15 spiesjes
125 gr mozzarella mini's, dit zijn ongeveer 15 stuks
+/- 30 buideltjes verse perline pasta (of een ander soort naar keuze)
+/- 8 semi zongedroogde tomaatjes, gehalveerd
15 blaadjes verse basilicum
15 olijven
4 eetlepels extra vergine olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
1 flinke theelepel honing
zeezout
peper
15 satéprikkers
Maak een marinade van olijfolie, balsamicoazijn, honing, zout en peper en voeg de mozzarella bolletjes toe. Zorg dat de mozzarella goed onderstaat in de marinade. Zet dit weg voor een uurtje.
Prik aan elke satéprikker een buideltje pasta, een olijf, een bolletje mozzarella met een blaadje basilicum eromheen gevouwen, een stukje zongedroogde tomaat en weer een buideltje pasta.
Heerlijke met een glaasje rood en goed gezelschap!
Labels:
basilicum,
borrelhapje,
mozzarella,
olijven,
pasta,
zongedroogde tomaatjes
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten