dinsdag 19 februari 2013
Champignons met brie
Dat ik fan ben van de Belgische Pascale Naessens hebben jullie inmiddels kunnen lezen. Zie bijvoorbeeld de heerlijke Zalm met warme olijven en tomaatjes of Kabeljauw met groene curry en kerstomaatjes. Allemaal heerlijke lichte, verfijnde gerechtjes. Ook in het nieuwe kookboek van Pascale ''Puur genieten'' staan weer toppertjes, het boek is een echte aanrader.
Dit gerecht wordt speciaal door het sausje met knoflook, dit simpele en verrassende gerecht moet je echt proeven!
Champignons met brie
voor 1 persoon
1 stukje brie
150 gr kastanjechampignons
2 handen vol veldsla
1 grote teen knoflook, gepeld
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel citroensap
olijfolie
peper
zeezout
Maak de champignons schoon.
Breng een pannetje water aan de kook, giet er een goede scheut olijfolie bij en kruid flink met peper en zout. Voeg de champignons en knoflook toe, kook voor ongeveer 5 minuten en giet af.
Meng twee eetlepels olijfolie met de sojasaus, citroensap en een beetje peper. Hak het gare knoflookteentje fijn en meng door de dressing.
Leg de veldsla op een bord en verdeel de champignons erover. Giet de dressing erover en leg het stukje brie ernaast.
Genieten maar!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten