zaterdag 26 juli 2014

Salade met gerookte makreel en zoete aardappel


Met het warme weer van de laatste tijd vind ik het heerlijk om veel salades te eten! Het is wel lekker om de salades goed te vullen zodat het een volledige maaltijd is, in deze salade heb ik zoete aardappel uit de oven en sperziebonen toegevoegd. Erg lekker in combinatie met de gerookte makreelfilet. 
Makreel is een vette vissoort en erg gezond. Samen met sardines en paling is makreel het rijkst aan omega-3-visvetzuren. Deze vetzuren zijn goed voor de hersenfuncties en helpen tegen hart- en vaatziekten en tegen dementie. Gerookte makreel is lekker zacht en vol van smaak en heerlijk in deze salade!


Salade met gerookte makreel en zoete aardappel
voor twee personen

150 gr gerookte makreelfilet
150 gr sperziebonen
1 grote zoete aardappel
100 gr slamelange
150 gr kerstomaatjes in verschillende kleuren
1 eetlepel pompoenpitten
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels witte wijnazijn
olijfolie
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 250°C.

Schil de zoete aardappel en snijd in schijfjes. Leg de schijfjes in een ovenschaal, besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met zout en peper. Zet de schaal voor z'n 15 tot 20 minuten in de oven.

Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 8 minuten beetgaar.

Verdeel de sla over de borden. Halveer de tomaatjes, verdeel de tomaatjes, de sperziebonen en de zoete aardappel schijfjes over de sla. Leg hierop de gerookte makreelfilets.

Meng met een garde de mosterd met de witte wijnazijn, peper en zout. Voeg vervolgens, al kloppend met de garde, in een dun straaltje de olijfolie toe, ongeveer z'n 6 eetlepels.

Verdeel de vinaigrette over de salade en bestrooi de salade met de pompoenpitten.

Smakelijk!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...