Tuna melt is een heerlijke sandwich met tonijn en gesmolten kaas. In Amerika is het een super populair broodje. Misschien moet je zelf even aan het idee wennen, tonijn met kaas, maar geloof me; dit is lekker! Deze variatie met avocado en tomaat maakt het voedzamer en voor het gevoel iets gezonder ;-) Een verrassend recept voor de lunch maar ook heerlijk met een kop soep als snelle maaltijd. De smaken zijn lekker zacht en romig, heerlijk met het knapperige brood!
Tuna melt met avocado en tomaat
voor 2 personen
2 sneetjes brood
1 blikje tonijn
1 avocado, eetrijp
1 tomaat
2 plakjes cheddar smeltkaas
3 volle eetlepels mayonaise
1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
beetje verse bieslook, fijngehakt
zeezout
peper
Rooster het brood.
Laat de tonijn uitlekken. Meng de tonijn in een schaaltje met de mayonaise, verse bieslook en paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de avocado en tomaat in plakjes.
Leg de geroosterde boterhammen op een bakplaat. Leg plakjes avocado op het brood gevolgd door plakjes tomaat. Verdeel tonijnsalade over de plakjes tomaat, leg hier een plakje smeltkaas op.
Bak de tuna melt sandwiches voor ongeveer 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Enjoy!
LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten