zondag 11 oktober 2015
Blauwe bessen taartjes met oranjebloesemwater
Deze heerlijke blauwe bessen taartjes zijn super simpel te maken, de basis is gewoon een plakje bladerdeeg. Heerlijk bij de koffie of als dessert met een bolletje ijs of slagroom. De blauwe bessen taartjes zijn extra bijzonder door het aromatische oranjebloesemwater.
Oranjebloesemwater vind je in Marrokaanse of Turkse winkels, of bij een Indische toko. Het is een destillaat van blaadjes van de sinaasappelbloesem en is erg aromatisch. Het wordt onder andere gebruikt in baklava en ander gebak en toetjes, maar bijvoorbeeld ook in couscous. De smaak is vrij krachtig dus je gebruikt er maar weinig van. Je kunt ook wat druppeltjes oranjebloesemwater in je thee doen.
Blauwe bessen taartjes met oranjebloesemwater
voor 2 taartjes
2 plakjes bladerdeeg
80 gr blauwe bessen
1.5 eetlepel roomkaas
1 eetlepel poedersuiker
oranjebloesemwater (evt. vervangen door een scheutje water)
1 ei
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de plakjes bladerdeeg op. Prik het bladerdeeg in met een vork.
Meng de roomkaas met de poedersuiker en een heel klein scheutje oranjebloesemwater. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg en leg hier de blauwe bessen op. Vouw de randjes bladerdeeg over de blauwe bessen.
Kluts het ei en bestrijk de randjes van het bladerdeeg met het eimengsel.
Bak de taartjes 15-20 minuten in de oven.
Enjoy!
LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten