Hmm wat een heerlijke zomerse salade! Deze venkelsalade met geroosterde perzik en manchego komt uit het juni nummer van Foodies magazine. Het is een simpel recept, je hebt alleen een paar goede ingrediƫnten en een paar minuten tijd nodig. Een heerlijke salade om te serveren als voorgerechtje, bij de barbecue of lunch.
Venkel, je moet ervan houden. Ik vind de frisse anijsachtige smaak heerlijk. De combinatie van de venkel met de zoete perziken en de licht pikante, zoute smaak van de manchego is heel lekker. Manchego is een Spaanse geitenkaas die 60 dagen tot 2 jaar gerijpt wordt.
Venkelsalade met geroosterde perzik en manchego
voor 4 personen
4 venkels
4 perziken
100 gr manchego
1 theelepel venkelzaadjes
1 eetlepel honing
2 eetlepels witte wijnazijn
olijfolie
zeezout
peper
Was de venkels. Schaaf de venkel op de mandoline of snijd met een scherp mes in dunne plakjes.
Snijd de perziken in vieren en verwijder de pitten. Wrijf de perzik in met olijfolie. Verhit een droge pan op hoog vuur en rooster er de perziken ongeveer 4 minuten in. Strooi er het venkelzaad overheen.
Voeg de honing, de witte wijnazijn en twee eetlepels olijfolie toe aan de perziken en verwarm nog een minuutje. Neem de perziken voorzichtig uit de pan en meng het vocht uit de pan met de venkel. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de venkel over de borden en leg er de perziken op. Rasp er de manchego overheen.
Enjoy!
LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten