maandag 15 juni 2015

Pad thai met courgette noedels


Pad thai is een heel bekend en populair Thais gerecht met gebakken noedels. Als je in Thailand bent geweest heb je het gerecht vast verkocht zien worden in een van de vele etenskraampjes. Ik maakte een gezondere versie door de noedels te vervangen door noedels gemaakt van courgette. Lekker licht en smaakvol! Het recept is hartstikke makkelijk te bereiden en staat lekker snel op tafel.

Courgette is erg gezond en bevat enorm veel mineralen zoals magnesium en B vitamines. Ook is het goed voor je bloeddruk en tegen hart- en vaatziekten. Courgettes zijn niet alleen lekker maar ook licht verteerbaar, vol vezels en ze bevatten weinig calorieën. Kies in de winkel of op de markt voor een klein courgette, deze bevatten meer smaak.


De courgette noedels kun je maken met behulp van een juliennesnijder. Nog fijner en makkelijker is om een spiraalsnijder te gebruiken. Sinds kort heb ik er een in mijn bezit en ik ben er erg tevreden over. Je kunt er mooie lange slierten uit een stuk mee maken in twee verschillende breedtes. 


Pad thai met courgette noedels
voor 2 personen

2 kleine courgettes
225 gr grote garnalen
125 gr taugé
1 ei
2 eetlepels rijstazijn
2 eetlepels vissaus
3 eetlepels ketchup
1 theelepel bruine suiker
2 tenen knoflook
1 chilipepertje, fijngehakt
1/2 theelepel cayennepeper
handje pinda's
Thaise basilicum, of koriander voor de liefhebbers
olijfolie


Meng in een schaaltje de rijstazijn, vissaus, ketchup, bruine suiker, cayenne peper.

Snijd de courgettes in noedels met een juliennesnijder of een spiraalsnijder. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan. Bak de courgette noedels hier twee minuutjes in. Laat de noedels een paar minuten staan, nu komt er vocht vrij. Haal de noedels uit de pan en laat ze uitlekken.

Maak de pan droog met wat keukenpapier en zet hem weer op het vuur. Voeg een scheutje olijfolie toe, de fijngehakte chilipeper en pers de tenen knoflook uit boven de pan. Bak de garnalen in de chili knoflookolie.

Breek het ei boven de pan en roer door de garnalen tot het ei gestold is.

Voeg de courgettes noedels en de saus toe, verwarm deze een minuutje mee. Zet het vuur uit en roer de taugé door het gerecht.

Serveer de pad thai met grof gehakte pinda's en besprenkel met gescheurde blaadjes Thaise basilicum. 


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...