zaterdag 31 januari 2015
Speltbrood met bosvruchten en walnoten
Rondneuzend op Instagram kwam ik een heerlijk kwarkbrood tegen. Eenmaal doorgelinkt kwam ik op deze leuke en inspirerende site; fannetiek. Anne gebruikte appel en kaneel in haar kwarkbrood. Maar het recept van Anne inspireerde mij uiteindelijk tot dit heerlijke speltbrood met bosvruchten en walnoten. Het brood is door de bosvruchten lekker fris en een beetje zurig geworden. Dit speltbrood is niet heel zoet, maar je zou eventueel wat honing toe kunnen voegen.
Heerlijk om tussen de maaltijden een plakje van dit brood te eten als gezond tussendoortje! Het is erg voedzaam, veel beter dan de suikervolle tussendoortjes uit de supermarkt en je hebt dit brood zo gemaakt!
Speltbrood met bosvruchten en walnoten
voor 1 brood, +/- 10 plakjes
250 gr speltmeel
250 gr griekse yoghurt
250 gr bosvruchten, evt. ontdooid en goed uitgelekt
50 gr walnoten
1 ei
1 banaan
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Meng het speltmeel, bakpoeder en zout in een kom.
In een andere kom doe je de Griekse yoghurt met de banaan en het ei. Prak de banaan met een vork en meng door de andere ingredienten zodat je een glad beslag krijgt.
Voeg het yoghurtmengsel toe aan de droge ingredienten, meng tot je een 'taai' beslag krijgt.
Hak de walnoten grof en voeg ze samen met de bosvruchten toe aan het beslag, meng goed door.
Vet een cakeblik in en schep hierin het beslag. Bak het speltbrood in 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Enjoy!
LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten