donderdag 29 januari 2015
Kip pesto uit de oven met tomaat en mozzarella
Dit recept is super simpel maar wel heel lekker. Het recept heeft maar 4 ingredienten, ideaal! Tomaat, pesto en mozzarella is natuurlijk een gouden combinatie, hier kan niet veel mee misgaan! De kipfilet wordt lekker mals door de bereiding in de oven.
Dit recept is perfect voor een doordeweekse dag, de voorbereiding kost je maar een paar minuutjes. Even snel de ingredienten combineren en daarna doet de oven het werk. Deze kip pesto is heerlijk in combinatie met gestoomde broccoli. Serveer er eventueel pasta of aardappeltjes bij.
Kip pesto uit de oven met tomaat en mozzarella
voor 2 personen
2 kipfilets
1 tomaat
1 bol mozzarella
2 eetlepels pesto
peper
zout
olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en leg de kipfilet erin. Verdeel de pesto over de kipfilet. Snijd de tomaat in plakjes en verdeel deze over de pesto.
Pluk de mozzarella los met je vingers en leg de stukjes bovenop de tomaat. Bestrooi met peper en zout.
Zet de ovenschaal voor 30-40 minuten in de oven, tot de kip gaar is en het vleessap helder is.
Enjoy!
LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Beste, bij de lijst met benodigdheden ontbreekt er de mozzarella. Mvg
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor je berichtje, ik heb het aangepast! Groetjes Anneke
Verwijderen