donderdag 8 januari 2015
Kabeljauw met pittige rode pesto
Deze heerlijke kabeljauw met pittige rode pesto is denk ik het snelste recept van mijn blog. Het recept bewijst dat pure en gezonde recepten snel en simpel zijn. Je maakt de saus in een paar minuutjes door de ingrediƫnten in de blender of keukenmachine tot een romige pesto te malen. Daarna schep je de pesto op de kabeljauw en je werk zit er eigenlijk al op, je oven doet de rest. De kabeljauw met pittige rode pesto is lekker met een grote salade of met gestoomde broccoli. De kabeljauw kun je eventueel vervangen door zeeduivel of zeebaarsfilet. Ben je niet z'n vis fan? De saus is ook heerlijk als pastasaus of bij kip. Het recept is van Gino D'Acampo.
Kabeljauw met pittige rode pesto
voor 4 personen
4 kabeljauwfilets
1 blik tomatenblokjes, 400 gr
180 gr zongedroogde tomaatjes
1 rode chilipeper, zonder zaadjes
1 teen knoflook
verse basilicum
1 eetlepel olijfolie
zeezout
peper
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Doe de tomatenblokjes, zongedroogde tomaatjes, knoflook, chilipeper en olijfolie in een blender en maal tot een romige pesto. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Leg de kabeljauw in een ovenschaal en schep hierop de pesto. Bak de kabeljauw voor 16 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de vis uit de oven en garneer met een takje basilicum.
Enjoy!
LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!
Labels:
basilicum,
hoofdgerecht,
kabeljauw,
tomaten,
vis,
zongedroogde tomaatjes
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten