donderdag 12 juni 2014

Worteltapenade



De Oranjekoorts is nu echt losgebarsten en morgen is het zover, Nederland speelt z'n eerste WK wedstrijd! Traditiegetrouw horen hier eigenlijk bitterballen bij maar je kunt het ook gezonder aanpakken. Maak dit WK deze worteltapenade! De kleur is natuurlijk helemaal verantwoord en het is ook een gezond alternatief! Wortels bevatten een hoog beta-caroteen gehalte. Dit stofje kan in je lichaam omgezet worden in vitamine A wat onder meer nodig is voor het goed functioneren van je ogen en je krijgt er ook een mooie huid van. 
De tapenade is lekker op plakjes komkommer, met paprika, dipstokjes of op een toastje!



Worteltapenade

300 gr geschrapte worteltjes
50 gr verse geitenkaas
50 gr pijnboompitten
8 zongedroogde tomaatjes
1 theelepel paprikapoeder
2 tenen knoflook
olijfolie
zeezout
peper

Kook de worteltjes voor 8 minuten. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

Doe de wortels, geitenkaas, pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes, paprikapoeder en de knoflook in je keukenmachine en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Je kunt ook een staafmixer gebruiken. Pureer tot een grove massa. Breng op smaak met zout en peper.

Enjoy!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...