maandag 16 juni 2014

Antipasti salade


Eigenlijk is antipasto (enkelvoud) een Italiaans aperitiefhapje dat voor het diner geserveerd wordt. Antipasti betekend letterlijk ''voor de maaltijd'' en bestaat vaak uit rauwe ham, mozzarella en olijven. Maar van deze pure ingrediënten kun je natuurlijk ook een lekkere salade maken! 
Serveer met een lekker stuk brood en je hebt een heerlijke zomerse maaltijd die ook nog eens zo op tafel staat. Voor de grote trek kun je ook pasta toevoegen. Dan alleen nog een zonnetje op je balkon of in de tuin, een glaasje wijn en je bent klaar om je op vakantie in Italië te wanen!


Antipasti salade
voor twee personen

70 gr rucola
6 plakken Parmaham
1 bol mozzarella
3 artisjokharten, uit blik
2 geroosterde paprika's, uit pot
+/- 15 semi zongedroogde tomaatjes
+/- 15 olijven
extra vergine olijfolie
zout
peper

Leg de rucola op de borden en verdeel hierover de plakken Parmaham, zongedroogde tomaatjes en de olijven.

Snijd de mozzarella in plakken, halveer de artisjokharten en snijd de geroosterde paprika's in reepjes. Verdeel ook deze ingrediënten over de salade. Besprenkel de antipasti salade met goede olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...