zondag 25 augustus 2013
Kippakketjes uit de oven
Op het werk ontvangen wij elke dag de telegraaf en elke vrijdag zit hier het magazine Vrouw bij. Tijdens de lunch blader ik deze altijd even door en vaak staan er ook lekkere recepten in. Een paar weken geleden stonden er kipgerechten in, heerlijke zomerse recepten. Zo ook dit heerlijke kippakketje uit de oven, ontzettend makkelijk en op deze manier krijg je een heerlijk mals kippetje!
Samen met een paar van mijn favoriete ingrediƫnten, kerstomaatjes, olijven en pesto wordt het een heerlijk gerechtje. Eventueel kun je er een simpele pasta, gnocchi of jonge aardappeltjes bij serveren.
Kippakketjes uit de oven
voor twee personen
2 kipfilets
1 citroen
2 eetlepels (evt. zelfgemaakte) pesto
250 gr kerstomaatjes
gedroogde Italiaanse kruiden, naar smaak
zwarte olijven zonder pit, naar smaak
olijfolie
zeezout
peper
Verwarm de oven voor op 200°C.
Knip twee stukken bakpapier van ongeveer 30 x 30 cm en vouw deze diagonaal doormidden.
Was de citroen goed en rasp de schil van de citroen (alleen het geel) en pers het sap uit de citroen.
Snijd de kipfilets elk in vieren en leg de stukken in het midden van het bakpapier. Bestrijk de kip met de citroenrasp en de pesto.
Was de tomaatjes, verdeel ze over de kip en leg ook de olijven erbij. Besprenkel met wat citroensap en olijfolie.
Bestrooi de kip met zout en peper en de gedroogde Italiaanse kruiden.
Vouw de pakketjes goed dicht en leg ze op de kop op een bakplaat. Gaar ze voor 25 minuten in de oven.
Smakelijk!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten