Deze zomer waren wij in Italië, regio Venetië om precies te zijn. Typisch voor deze streek is dit heerlijke drankje; de sgroppino.
De klassieke versie is zonder fruit, hiervoor laat je in dit recept gewoon de frambozen weg. Maar deze frambozen maken dit drankje extra bijzonder en het ziet er ook nog eens feestelijker uit!
De sgroppino kun je op meerdere momenten serveren. Bijvoorbeeld als een spoom, een tussengerechtje tijdens een diner om de smaak te neutraliseren. Maar de sgroppino wordt ook als aperitief of als dessert geserveerd. Op welk moment je de sgroppino ook drinkt, genieten is het in elk geval!
Frambozensgroppino
voor 4 à 5 glazen
300 ml prosecco
50 gr frambozen
500 ml citroen sorbetijs
6 eetlepels wodka
Houd 4 à 5 frambozen apart voor de garnering.
Mix de prosecco, de rest van de frambozen, het sorbetijs en de wodka met de staafmixer.
Schenk in champagneglazen en garneer met een framboos.
Enjoy!
Ik vind zonder frambozen al superlekker, laat staan in de zomer met wat verse framboosjes, yummy! :)
BeantwoordenVerwijderen