donderdag 11 april 2013

Couscous salade met radijsjes & makreel


Deze heerlijke couscous salade is gebaseerd op een recept van 24 kitchens Rudolph. Vorig jaar zomer aten wij deze salade al diverse keren en nu de lente dan eindelijk weer in aantocht is dacht ik meteen terug aan dit lekkere recept! Deze couscous is niet alleen lekker, ook heel gezond door de groenten, kruiden en de makreel die bommetje vol omega-3 vetten zit. De zoete rozijntjes maken het tot een spannend geheel en extra speciaal wordt het door de frisse komkommer yoghurt salade.

Couscous salade met radijsjes & makreel
3 à 4 personen

150 gr couscous
1 gerookte makreel
1 bosje radijsjes
50 gr rozijnen
150 gr doperwten (diepvries)
3 bosuien
half bosje platte peterselie (of koriander voor de liefhebber)
3 takjes verse munt
1 limoen
1 komkommer
200 gr Griekse yoghurt
zeezout
peper

Doe de couscous en rozijnen in een kom en schenk er kokend water op, tot ongeveer 1 cm boven de couscous.

Kook de doperwten in ongeveer 2 minuten gaar, giet af en spoel ze koud. Was de radijsjes, snijd ze in vieren en snijd de bosui in kleine ringen. Hak de peterselie en munt fijn. 

Roer de couscous door en meng er de doperwten, radijsjes, bosui, peterselie en munt doorheen. Boen de limoen schoon en rasp de schil, voeg dit ook toe aan de couscous. Breng op smaak met zout en peper.

Maak de makreel schoon door de huid en graten te verwijderen, breek de makreel in stukjes en meng ze door de couscous.

Rasp de komkommer. Leg de geraspte komkommer in een vergiet en strooi er zout over. Meng dit goed en knijp het vocht uit de komkommer. Meng de yoghurt erdoor, samen met het sap van de limoen. Breng op smaak met zout en peper.

Probeer snel deze heerlijke en verrassende couscous salade!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...