zaterdag 9 maart 2013

Spaghetti met gehaktballetjes en tomatensaus





Deze spaghetti is ideaal voor als je vrienden of familie te eten krijgt. Heerlijk zelfgemaakt met pure smaken, makkelijk voor te bereiden en wie lust er nou geen spaghetti?
Ik gebruikte het recept ''Eigengemaakte tomatensaus'' van Annabel Langbein en de gehaktballetjes maakte ik naar recept van Jamie Oliver. 
Wij aten er een lekkere salade bij van rucola melange, mozzarella bolletjes, gegrilde rode paprika, zongedroogde tomaatjes, geroosterde pijnboompitten, olijven en nog wat geraspte parmezaanse kaas.

Spaghetti met gehaktballetjes en tomatensaus
voor 4-6 personen

500 gr verse spaghetti
paar blaadjes gescheurde verse basilicum, voor de garnering
voor de tomatensaus;
750 gr romatomaten, in kwarten gesneden zonder harde kern
1 rode paprika, zonder zaad(lijsten) en in 8 parten gesneden
1 ui, in halve maantjes gesneden
2 tenen knoflook, gepeld
1 kleine chilipeper, zonder zaadjes en fijn gesneden
2 flinke eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel suiker
2 eetlepels olijfolie
125 ml water
tijm
zeezout
peper
voor de gehaktballetjes;
250 gr rundergehakt
250 gr varkensgehakt
1 teentje knoflook, geperst
handje pijnboompitten, geroosterd
handje verse platte peterselie, fijngehakt
handje vers geraspte parmezaanse kaas
25 gr oud brood, geweekt in warm water
1 ei
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg hier de tomaten, paprika, ui, knoflook en chilipeper op en bestrooi de groenten met tijm. Meng in een kommetje de tomatenpuree, suiker, olijfolie, zout en peper en schep dit door de groenten. Bak alles ongeveer 1.5 uur in de oven tot de groenten beginnen te karamelliseren en verschrompelen.

Meng in een grote kom het gehakt met de knoflook, ei, pijnboompitten, peterselie en parzmezaanse kaas.
Knijp het water uit het brood en voeg dit toe aan het gehaktmengsel. Kruid met zout en peper en kneed het gehakt. Maak je handen nat en rol er balletjes van. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes op middenhoog vuur in ongeveer 6-8 minuten gaar.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Haal de groenten uit de oven en pureer samen met ongeveer 125ml water tot een saus. Meng de tomatensaus door de spaghetti en schep in een mooie schaal. Leg de gehaktballetjes op de spaghetti en garneer met de basilicum.

Genieten met een hoofdletter G!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...