maandag 11 maart 2013
Scampi's met avocado en paprika
Dit gerecht is heel makkelijk te maken maar juist door de eenvoud en de pure smaken is het zeker een blijvertje! Wij aten het als hoofdgerecht, maar het is aangepast ook heel geschikt als voorgerechtje. Een echte aanrader als je een etentje hebt met vrienden of familie. Geïnspireerd op een recept van Pascale Naessens.
Scampi's met avocado en paprika
2 personen
10 scampi's
2 rijpe avocado's
3 paprika's (rood, geel, groen)
sap van een halve citroen
handje rucola melange
1 teentje knoflook, geperst
olijfolie
basilicumolie
zeezout
peper
Snijd de paprika's in blokjes en stoof ze even in een koekenpan.
Haal het vruchtvlees uit de avocado's en prak ze met een vork tot een moes. Voeg het sap van een halve citroen toe en 3/4 deel van de paprikablokjes, kruid met zout en peper.
Verwarm wat olijfolie in de koekenpan en voeg de knoflook toe, bak hierin de scampi's kort totdat ze roze worden. Bestrooi met zout en peper.
Leg een serveerring op een bord en schep hierin het avocadomengsel, druk aan en verwijder de ring voorzichtig. Leg hierop wat rucola en vervolgens de scampi's. Leg er nog wat paprikablokjes omheen en besprenkel met wat basilicumolie.
Smakelijk!
Labels:
avocado,
garnalen,
hoofdgerecht,
paprika,
rucola,
scampi's,
voorgerecht
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten