zondag 15 maart 2015
Zalmcarpaccio met mineola, rode biet en basilicum
Misschien heb je er nog niet echt bij stil gestaan, maar het is alweer bijna Pasen! De winkels puilen weer uit met paaschocolade en luxe artikelen. Weet je al hoe je Pasen dit jaar viert? Een brunch en daarna de tuin in om eieren te zoeken? Of organiseer je een gezellig diner met vrienden of familie? Deze heerlijke zalmcarpaccio kun je bij de brunch serveren maar is ook heerlijk als voorgerecht.
De pure smaken doen hun werk en zorgen ervoor dat je weinig werkt hebt aan dit gerecht. Een heerlijk fris en licht gerechtje dat zeker bij je gasten in de smaak zal vallen!
Zalmcarpaccio met mineola, rode biet en basilicum
voor 2 personen
250 gr zalmcarpaccio
1 mineola
1 kleine rode biet, gekookt
1 eetlepel mayonaise
sap van een halve citroen
kleine blaadjes basilicum
zeezout
peper
Bedek de borden met de zalmcarpaccio.
Snijd de biet in plakjes en daarna doormidden. Pel de mineola en verwijder de witte velletjes, verdeel in partjes. Verdeel de biet en partjes mineola over de zalmcarpaccio.
Meng de mayonaise met het citroensap en een beetje zout en peper. Klopt dit tot een dressing. Druppel de dressing over de carpaccio.
Verdeel wat kleine blaadjes basilicum over de carpaccio.
Enjoy!
LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten