zondag 8 februari 2015
Tortilla pizza met champignons en geitenkaas
Zelfgemaakte pizza vind ik hartstikke lekker, maar het kost je wel even tijd als je ook de bodem zelf maakt. Deze tortilla pizza maak je sneller dan snel en is ook verschrikkelijk lekker! Je neemt een tortilla en bestrijkt deze met tomatenpuree en de basis is klaar. Je kunt hem natuurlijk beleggen met jou favoriete ingredienten. Ik koos nu voor champignons, kerstomaatjes en geitenkaas. Even de oven in en klaar is je pizza. Ik vind het zelf altijd heerlijk om de pizza na het bakken af te maken met een handje sla of rucola, lekker fris!
Tortilla pizza met champignons en geitenkaas
voor 1 pizza
1 tortilla
1 eetlepel tomatenpuree
50 gr zachte geitenkaas
2 champignons
5 kerstomaatjes
klein handje gemengde sla
1 koffielepel gedroogde tijm
olijfolie
zout
peper
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Besmeer de tortilla met een eetlepel olijfolie. Verdeel hierover de tomatenpuree, laat de randjes vrij.
Snijd de champignons in hele dunne plakjes en verbrokkel de geitenkaas in kleine stukjes. Snijd de kerstomaatjes doormidden. Verdeel de ingredienten over de pizza.
Bestrooi de pizza met tijm, zout en peper en sprenkel er een beetje olijfolie over.
Bak de pizza in de voorverwarmde oven voor 10 minuten.
Haal de pizza uit de oven. Leg de sla in het midden van de pizza, besprenkel met een beetje olijfolie.
Enjoy!
LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Ik kende de pizza al met een bodem van pitabroodjes, maar een tortilla lijkt me ook best handig. Je moet er maar op komen!
BeantwoordenVerwijderenErg handig ja, lekker snel smullen ;-) Pinterest is een groooooote bron van inspiratie! Groetjes Anneke
Verwijderen