donderdag 26 februari 2015

Kabeljauw met mosterd-sojasaus en tomaten


Dit heerlijke recept komt uit een kookboek van Pascale Naessens dat al een tijdje thuis op de plank staat. De boeken van Pascale blader ik geregeld even door, er staan veel lekkere maar toch ook simpele en snelle recepten in. Zo ook deze kabeljauw met mosterd-sojasaus. Het is een eenvoudig recept voor de doordeweekse dag, maar ook als je voor gasten kookt is dit lekkere visje perfect! 
Ik hoorde je wel even denken; mosterd en sojasaus, wat is dat voor combi? Nou dat dacht ik ook, maar het is een hele lekkere combinatie! Serveer de kabeljauw met een lekkere salade en eventueel met aardappeltjes uit de oven.



Kabeljauw met mosterd-sojasaus en tomaten
voor twee personen

2 kabeljauwfilets
4 tomaten
3 eetlepels mosterd
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels olijfolie
peper

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de tomaten in plakjes, snijd de harde witte kern weg. Leg de plakjes tomaat dakpansgewijs in een ovenschaal en bestrooi met peper.

Meng de mosterd met de sojasaus en olijfolie. Besprenkel de tomaten met een paar lepels van het sausje.

Leg de kabeljauw op de tomaten en lepel er de rest van de saus over.

Zet 15-20 minuten in de oven.

Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

1 opmerking:

  1. Nou sorry hoor, net gemaakt en het resultaat is echt niet lekker, zurig....eigenlijk niet te eten.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...